Gotland Boulder Session 2024

En årlig vårlig helg med boulderklättring

Inför årets session

2024 – Ännu ett jubileumsår! Tolfte gången i år!

I år kommer vi ännu en gång ånyo på nytt återigen en gång till vara vid en av de bästa klipporna på ön! Edit: vi kommer inte lämna denna del av ön innan allt är klättrat…

Evenemanget hålls som sagt även i år på den östra sidan av ön, och hit tar man sig enklast med bil. Det är en resa på c:a fem mil från färjan och vi samlas fredag kl 10:00 utanför ”Fåraherdens Grotta” vid Klintklinten. Vi kommer förhoppningsvis ha tillgång till bondens ena åker att parkera på.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Passa på att förstora bilden! För att få lite mått så kan man se ett ”hus” inne i grottan, och höjden på huset är av personlängd.

Gotland har att erbjuda klättring på kalksten, vilket skiljer sig väldigt mycket från granit-dito. Den enda nackdelen med detta är att den kan vara lös på sina ställen. De fördelar som finns är att huden älskar denna stenkvalité, man kan slita hårt en hel dag med fingertopparna intakta. Klippan svettas inte heller vid varmare temperaturer, så sticket finns där oavsett gradantal. Pockets? Hur %&#”/%¤ mycket som helst! Sprickor i tak som går fyra-fem meter innan man kommer upp på läppen. I lagom fallhöjd.

En sak till: vid klippan så ska vi inte använda brännare. Kalkstenen tål inte denna uppvärmning, den riskerar bli porös och spricka. Å andra sidan så torkar klippan väldigt fort och efter en skur väntar man tjugo minuter – sen på det igen!

6 kommentarer på “Inför årets session

  1. Eva Lindberg Östberg
    mars 24, 2014

    Är detta den 2-4 maj även för barn eller bara för vuxna? Det framgår ingenstans.

  2. Per-Ola
    mars 24, 2014

    Detta är ett evenemang där vi i så stor utsträckning som möjligt vill att alla ska kunna klättra och vara med i gemenskapen. Vid årets område är det inte så barnvänligt, om man tänker sig ålder under fyra år. Hoppas detta inte är ett problem då vi gärna ser att man kommer hela familjen! Klätterproblemen ligger mellan 4 och 8a, så det finns något för alla.
    /Per-Ola

  3. Laci
    januari 22, 2016

    Hej!

    Behöver man anmäla sig eller är det bara att dyka upp?

    • Per-Ola
      januari 23, 2016

      Det är bara att dyka upp. Varmt välkommen!

      /Per-Ola

  4. henningocarro
    april 29, 2016

    Hur hittar vi campingen?

Lämna en kommentar

Information

Detta inlägg publicerades på januari 28, 2013 av .
Belmez Face